START

TV ŠKOLA ZA UČENIKE OD 1. DO 5. RAZREDA UPUTSTVO I RASPORED ČASOVA

 Od ponedjeljka do petka u programu RTVTK sa početkom od 09:00 sati ujutro emituje se nastava za sve osnovce od 1. do 5. razreda koji pohađaju škole u Tuzlanskom kantonu. Nakon emitovanja cjelokupan video sadržaj bit će dostupan i na internetu, odnosno na YouTube kanalu RTVTK u Play listi TV ŠKOLA kojoj možete pristupiti i direktno preko web-portala RTVTK u rubrici EMISIJE / TV ŠKOL

BHRT u službi osnovaca

Dok traje obustava nastave u BiH, BHRT1 će svakim radnim danom u 9:30 emitirati emisiju Domaća zadaća, sa gradivom za učenike nižih razreda osnovnih škola.Za učenike viših razreda pripremamo Domaću zadaću specijal, svakim radnim danom u 12:30. Specijalne emisije će pratiti nastavni plan i program iz fizike, matematike, biologije, hemije i geografije.Link za program uživo BHRT.

28. februara 2019. godine je u prostorijama naše škole održana svečana priredba u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Obilježavanje ovog velikog državnog praznika je upriličeno u prelijepoj atmosferi.
Učenici raznih sekcija zajedno sa nastavnicima, poklonili su domovini najljepši dar. Pjesmom, stihovima, plesom, muzikom, obiljezili smo naš državni praznik
Našim učenicima, njihovim roditeljima, uposlenicima škole i svim državljanima Bosne i Hercegovine želimo sretan Dan nezavisnosti!

ZLATNA MEDALJA ZA NAŠU ŠKOLU NA BALKANSKOM SAJMU INOVACIJA

Na međunarodnoj izložbi inovacija, patenata, industrijskog dizajna, novih tehnologija i proizvoda MAKINOVA i EKONOVA 2019.u Skoplju od 8 .do 10. novembra učestvovali su najbolji predstavnici državnih takmičenja iz Makedonije, Bugarske, Slovenije, BiH, Crne Gore i Srbije. U konkurenciji osnovnih škola u obje discipline dodijeljeno su po tri medalje. Belmin Tukić učenik OŠ Pazar za koju je dobio pravo učešća na bazi izvrsnih rezultata sa Drżavne Smotre naučno tehničkog stvaralaštva mladih BiH u Bugojnu ove godine, a sada učenik prvog razreda Elektrotehničke škole je u disciplini EKONOVA osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju gdje je predstavio inovaciju za efikasno korištenje sunčeve energije Arduino solarni pratioc, pod mentorstvom prof. Damira Spahića.

Čestitamo  Belminu Tukiću i njegovom mentoru Damiru Spahiću!